Urmărește emisiunea live


SALARII MEDICI. Nicolae Bănicioiu, veste bună pentru medicii din România

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a oferit o informație importantă care îi vizează pe medicii din România, într-un interviu acordat DCNews.


Ministrul Nicolae Bănicioiu a explicat DCNews cum va încerca să stopeze exodul medicilor, cum îi va motiva să rămână în țară. Întrebarea viza atât salariile, cât și condițiile de muncă, respectiv stresul în care trăiesc cadrele medicale, confruntate cu acuzații de malpraxis, dar și cu o riscul de a face închisoare pentru că acceptă recompensele pacienților.

Se opresc furturile, vor fi mai mulți bani pentru salarii

"Îmi pare rău că lumea nu a observat că în ultimele luni, s-a schimbat puțin paradigma: am reușit să dăm drumul la dosarul electronic și la cardul de sănătate. Toate acestea cu sprijin și eforturi foarte mari din partea premierului. În aceste șase luni s-au tipărit zece milioane și jumătate de carduri de sănătate. Mai mult decât atât, s-a demarat procedura de distribuire și cardurile deja au început să ajungă la oameni. Toate aceste lucruri vor însemna o gestiune foarte bună a banului. În 2015 nu se vor mai pierde atât de mulți bani cum s-au pierdut până acum. Banii aceștia se vor recupera și se vor regăsi în sistemul de sănătate. Dacă noi făceam treburile acestea în urmă cu cinci-șase ani, acum vorbeam de alți bani în sistemul medical. Repet: banii pe care îi economisim se vor regăsi și în cheltuielile de personal. Mai precis, vor crește salariile medicilor ", a spus Nicolae Bănicioiu într-un interviu acordat  DC News.

Legea statutului medicilor

Ministrul Nicolae Bănicioiu a vorbit și despre un proiect important care vizează medicii din România: legea statutului medicului, implicând și  mărirea veniturilor personalului medical.

"Cu acest proiect suntem în etapa de finalizare și de acord cu Colegiul Medicilor. Suntem aproape gata, iar eu cred că în curând vom intra cu această lege în Parlament. Ce permite aceast lege? Dă posibilitatea medicului care lucrează la un spital public să aibă pacienți în regim privat după ce termină orele de program. Înseamnă și motivarea medicului care face gărzi mai multe și are pacienți mai mulți", a mai zis Nicolae Bănicioiu.

Această lege oferă posibilitatea medicului de a câștiga mai bine decât în prezent. Nicolae Bănicioiu a subliniat că legea nu a fost făcută pentru medicii care iau șpagă, așa cum s-a vehiculat prin presă la un moment dat: "Prin această lege nu îi scăpăm pe medicii care iau șpagă. Nu este adevărat. Oricine ia venituri necuvenite trebuie să răspundă. Condiționarea actului medical este o infracțiune, iar cel care a greșit trebuie să răspundă și dacă este funcționar public și dacă nu va mai fi. Toată lumea, indiferent de domeniu răspunde, dacă încalcă legea. Ce vrem să schimbăm este statutul medicului. În primul rând, nu va mai fi funcționar public, dar sunt multe alte aspecte care vor corecta poziția scoietății față de cadrele medicale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel