S-a salvat de o boală gravă cu ajutorul unei alte boli. Povestea unei mame eroine care vă va emoționa până la lacrimi

1-o-mama-eroina
1-o-mama-eroina

Faceți cunoștință cu Gilda Stoica, o mamă care și-a depășit limitele și a găsit puterea de a merge mai departe atunci când viața a pus-o din plin la încercare. În locul ei, alții nici măcar nu ar fi încercat să lupte, s-ar fi declarat învinși fără pic de regret. În schimb, această femeie oferă tuturor un exemplu de a merge mai departe, indiferent de obstacolele care intervin în drumul lin al vieții.

Autor: Murgoci Anca

Cea mai dură lovitură a fost în momentul în care fiul său, Vicențiu a fost diagnosticat cu o boală grea – autism infantil. Într-o perioadă în care părinții baiețelului ar fi trebuit să fie uniți, tatăl a pus punct relației cu mama lui Vicențiu. Acel moment dureros a fost resimțit și de copilul care pe atunci avea doar câțiva anișori.

”Totul a început în urmă cu 16 ani, când l-am adus pe lume pe fiul meu, Vicenţiu. Am rămas însărcinată la 40 de ani, când credeam că nu voi mai avea şansa de a-mi ţine în braţe propriul copil. A fost un copil normal, nu avea niciun fel de problemă. El s-a născut bine, însă am avut mici dificultăţi în a păstra sarcina. Totul a fost în ordine până la doi ani şi jumătate. A fost diagnosticat cu autism, nu am ştiut prea multe despre această boală. Copilul meu nu mă privea în ochi, era stingher, nu avea neapărat nevoie de mine şi de nimeni în general. Se uita la copii, dar nu se integra în jocul acestora. Tot în acea perioadă m-am despărţit de tatăl lui şi a trăit oarecum drama noastră de familie, în sensul că eram mai agitaţi, mai nervoşi. Eu am crezut că nu mai vorbea din cauză că treceam prin acea despărţire. La trei ani mi-am pus semne de întrebare. Am văzut că prescurta anumite cuvinte, unele cuvinte nu le mai rostea deloc. La cinci ani a fost diagnosticat clar cu autism infantil. Eu nu înţelegeam boala şi el devenise din ce în ce mai rău şi violent. Se lovea singur, îşi făcea rău, mă lovea chiar şi pe mine. Totul fără a conştientiza. A avut un regres verbal şi în comportament”, a povestit Gilda Stoica, mama băiatului, pentru Editie.ro.

Dar lucrurile rele din viața femeii nu s-au oprit aici! Aceasta s-a îmbolnăvit de cancer mamar în stadiul III. Se întâmpla în urmă cu mai bine de un deceniu, când fiul său avea în jur de cinci ani. Medicul i-a spus că nu va mai avea mult de trăit, lucru care parca a întărit-o și i-a dat putere să meargă mai departe. Gilda Stoica a învins maladia prin boala fiului ei – gândindu-se cât de multă nevoie are acesta de sprijin.

”Atunci când m-am operat trebuia să stau două săptămâni în spital şi după patru zile am plecat cu tot cu drene. Toată lumea a zis că sunt nebună, că risc foarte mult procedând aşa. De multe ori m-am minunat că mai sunt pe picioare. Nici tratamentul nu l-am dus la capăt, pentru că trebuia să am grijă de copil. Nu mai simţeam răul meu gândindu-mă doar la el. Ajunsesem o umbră”, a mai relatat mama eroină.

Chiar și așa, femeia a continuat să lupte pentru fiul ei. A avut grijă ca el să socializeze pe cât de mult posibil și l-a înscris la un centru de recuperare din Reșița. Băiatul duce o viață aproape normală și se descurcă să umble chiar și pe calculator. Și când totul părea să intre pe un făgaș normal, boala Gildei Stoica a recidivat, dar dorința de trăi îi dă putere să meargă mai departe, indiferent de greutăți. Femeia speră ca și de această dată să se întâmple o minune și să învingă boala necruțătoare.

”Acum am recidivat, am metastază osoasă, stadiul IV. Sunt pe picioare tocmai pentru că eu nu mă leg de boala mea”, a adăugat mama lui Vicențiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel