S-a descoperit vaccinul care vindecă dependența de cocaină

Cocaina
Cocaina

Cercetătorii au descoperit un nou vaccin care poate lupta împotriva dependenței de cocaină. Acesta reprezintă o combinație între virusul care stă la baza unei răceli și o substanță asemănătoare cocainei.

CocainaVaccinul a fost produs de cercetătorii de la Universitatea Cornell şi The Scripps Research Institute.Spre deosebire de alte "tratamente", noul vaccin nu acţionează asupra sistemului nervos, ci blochează tranzitul cocainei spre creier, informează relitatea.net

"Datele noastre arată că vaccinul protejează şoarecii de efectele cocainei şi credem că această abordare ar putea fi promiţătoare în tratarea dependenţei la om", a declarat coordonatorul studiului, cercetătorul Ronald Crystal, profesor de medicină genetică la Weill Cornell Medical College.

Produsul are la bază o substanţă care produce anticorpi împotriva cocainei, modificată astfel încât să poată fi ataşată virusului ce cauzează răceli obişnuite (adenovirus). Astfel, sistemul imunitar e alertat asupra infecţiei, dar în acelaşi timp învaţă să vadă în cocaină un "intrus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel