Rușii continuă explorarea spațiului. Vezi unde vor trimite o navetă în 2023

250px-Ganymede_g1_true_2
250px-Ganymede_g1_true_2

Oficialii ruşi au  anunţat că proiectul de cercetare a planetei Jupiter va primi finanţare începând cu anul viitor. În cadrul acestui proiect, agenţia spaţială rusă intenţionează să trimită o navetă pe luna Ganymede, scrie „Proiectul a fost inclus în Programul Spaţial Federal până în 2015. Anul viitor proiectul va primi pentru prima dată bani, deşi finanţările obţinute până acum nu sunt foarte mari”, a declarat Viktor Voron, şeful Agenţiei Spaţiale Federale Roscosmos.

 În primul an, fondurile care vor fi alocate pentru efoturile de cercetare şi dezvoltare vor fi de doar 300.000 - 1.000.000 de dolari, a explicat Maxim Martynov, designer general adjunct în cadrul centrului ştiinţific Lavochkin.

 Proiectul include o navetă care va orbita planeta Jupiter şi altă navetă care urmează să viziteze cea mai mare lună a lui Jupiter, Ganymede, până în 2023, urmând să efectueze pe acest satelit o misiune de studiu care va dura trei ani.

 Proiectul propus de autorităţile spaţiale ruse ar putea deveni o misiune partneră a Agenţiei Spaţiale Europene, care urmează să desfăşoare misiunea Jupiter Icy Moon Project începând cu anul 2022, având sosirea în apropiere de Jupiter programată pentru 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel