Rugăciune de Sfânta Parascheva. Ce rugăciune trebuie să spui azi

Sfanta Parascheva este sarbatorită pe 14 octombrie, astăzi fiind și ultima zi de pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva.

Credincioșii obișnuiesc să spună o rugăciune specială de Sfânta Parascheva:

”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin”.

[citeste si]

120.000 de români s-au închinat în ultimele zile la racla cu moaştele sfiinte.

În cortul pelerinilor, pus la dispoziţie de primărie celor care au vrut să se adăpostească de frig, erau aproape 20 de persoane azi-noapte. Credincioşii aşteptau să se facă ora 12, pentru a se aşeza la rând, cu gândul că azi, pe 14 octombrie, Sfânta Parascheva le ascultă cel mai bine rugile.

"După 12 vrem să trecem. E mai bine atunci, sa fie chiar de ziua ei. Așteptăm și slujba, ne închinăm la sfinte, la icoane, să ne ajute Dumnezeu pentru copiii noștri, pentru sănătatea noastră", a spus unul dintre pelerini.

Aproape de miezul nopţii, în Catredrala Mitropolitană abia dacă se mai putea intra. Aici au ascultat slujba sute de persoane venite din toată ţara. Au trecut pe la racla cu moaşte, în căutarea liniştii sufleteşti, dar au rămas în continuare pentru Sfânta Liturghie care se va oficia azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel