Românii şi cumpărăturile online. Concluziile uimitoare ale unui studiu

Românii cumpără online articole vestimentare, în proporţie de 93%, cel puţin o dată pe lună.

„93% dintre cumpărătorii online achiziţionează articole vestimentare cel puţin o dată pe lună. Dintre aceştia, adevăraţii pasionaţi de modă ajung să comande chiar şi de şase ori în 30 de zile", potrivit unui studiu.

Pantofii sport sau cei eleganţi sunt preferaţi de 71% dintre cumpărători, în timp ce 49% dintre aceştia aleg în primul rând rochii sau genţi şi rucsacuri.

„Sumele cheltuite de români pe site-urile de modă variază între 101 lei pentru o pereche de pantaloni şi 257 lei pentru o pereche de pantofi. În medie, o rochie comandată online ajunge să coste cel mult 215 lei, iar o geantă cel puţin 124 lei", arată studiul realizat de Answear.ro şi iSense Solutions, potrivit Agerpres. În ceea ce priveşte sursa de informare a cumpărătorilor, 68% dintre aceştia apelează la mediul online, iar 54% merg pe recomandările primite din partea prietenilor şi cunoştinţelor.

[citeste si]

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 604 respondenţi din mediul urban, majoritar femei, cu vârste curpinse între 25 şi 40 ani. Cei mai mulţi dintre aceştia au studii universitare (59%) şi un venit mediu lunar de aproximativ 3.600 lei. 72% dintre respondenţi sunt căsătoriţi sau locuiesc împreună cu persoana iubită, având în medie un singur copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel