Românii, mai atenți la ceea ce mănâncă. Care sunt produsele sănătoase

nutritie
nutritie

Potrivit unor studii realizate în România, s-a constatat o creştere a interesului acordat alimentaţiei zilnice, precum şi trendul ascendent înregistrat cu privire la selectarea tuturor ingredientelor aflate în compoziţia produselor de brutărie sau patiserie de pe piaţă.

mancare

Conform studiilor ISRA Center, companie specializată în cercetarile de piaţă, la nivel declarativ, majoritatea românilor sunt conştienţi de principiile de bază pentru o nutriţie sănătoasă şi echilibrată, precum eliminarea din alimentaţie a produselor cu conservanţi şi/sau E-uri şi creşterea consumului produselor care conţin vitamine şi fibre, dar există un decalaj între declaraţie şi acţiune. De asemenea, o mare parte dintre români nu ia în considerare şi alte aspecte importante precum evitarea excesului de zahăr, sare şi condimente. Aceste excese sunt conştientizate în principal de persoanele cu vârste între 40-49 de ani. În mediul urban, un regim alimentar sănătos este mult mai greu de urmat, ceea ce se reflectă şi într-un consum mai crescut al produselor fast-food, în special în rândul tinerilor cu vârste sub 30 de ani, se arată într-un comunicat al Puratos Group.

O nutriţie echilibrată, sănătoasă este caracterizată prin consumul de fructe şi legume, prin reducerea consumului de dulciuri, a produselor fast-food, a celor de panificaţie şi prin consumul de produse fără E-uri şi/sau conservanţi. În acest sens, Puratos a dezvoltat o gamă de produse care conţine şi ingrediente specifice, cu beneficii asupra sănătăţii - fibre, vitamine şi minerale, fără a compromite în schimb gustul produsului final.

Conform studiilor ISRA (grafic 1), 45% dintre români consideră consumul de legume şi fructe proaspete benefic pentru un regim alimentar sănătos, în timp ce doar 15% şi 16% acordă importanţă consumului de lichide şi respectiv lactate. Un alt rezultat important al studiilor relevă faptul că bucureştenii sunt conştienţi de importanţa eliminării conservanţilor şi echilibrarea alimentaţiei, deşi experienţa arată ca nu fac eforturi pentru a urma aceste principii.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel