Românii, codașii Europei la salarii și pensii

salarii si pensii
salarii si pensii

România se află printre codașii Europei la

Salariul minim pe economie din 2012 plasează România printre codașele Uniunii Europene. Salariul minim românesc de 158 de euro se situează pe penultima poziție la nivel european, pe ultima treapă fiind bulgarii, cu 123 de euro. Spre deosebire de români, cehii și polonezii câștigă dublu, salariile minime pe economie din aceste țări depășind 300 de euro pe lună, potrivit organismului Comisiei Europene care se ocupă de statistici, Eurostat.

De cealaltă parte stau Belgia, Irlanda și Luxemburg. Cel mai bine câștigă locuitorii din Luxemburg, cu un venit minim de aproape 1.800 de euro, de 11 ori mai mult decât salariu românesc. În Belgia și Irlanda, salariu minim pe economie depășește 1.400 de euro.

De asemenea, România este codașă și la capitolul pensii. Pensia medie de 177 de euro ne situează tot printre ultimii din Europa, veniturile vârstnicilor fiind mai mici doar în Bulgaria, respectiv 145 de euro. Croația, Ungaria, Slovacia și Cehia au pensii cuprinse între 300 și 400 de euro, în timp ce în Luxemburg, valoarea acesteia depășește 3.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel