ROMÂNII AU TALENT! Cu ce mai rămâne Adrian Ţuţu, după ce statul îi impozitează premiul

Premiul de 120. 000 de euro câștigat de Adrian Ţuţu în a doua zi de Paște va fi ușor diminuat, după ce Fiscul își va lua partea sa. Adică impozitul.

Puţin peste o sută de mii de euro. Cu atât va rămâne Adrian Ţuţu, câştigătorul show-ului "Românii au talent", după ce statul român îi va impozita câştigul cu 19.200 de euro. Astfel, rapperului îi vor reveni doar 100.800 de euro, bani cu care, deocamdată, spune că nu ştie ce vrea să facă, scrie Gandul.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a declarat că nu-l poate scuti pe Adrian Ţuţu de la plata impozitului: "Îmi pare sincer rău, pentru că e o situaţie specială, îi cunosc situaţia familială şi nu aş fi vrut să îi diminuez bucuria câştigării premiului. Dar, din păcate, nu avem baza legală pentru a-i acorda această scutire", spune Blejnar.

Potrivit Codului Fiscal, "veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri". Nu există nicio derogare de la obligaţia de plată. În cazul concursurilor cu premii, singura diferenţă faţă de jocurile de noroc este cota de impozitare (16%, faţă de 25%).

Rapperul îşi va primi banii în scurt timp. Întrebat ce va face cu ei tânărula răspuns că nu ştie încă. "În momentul ăsta încerc să mă conving că ceea ce trăiesc este realitatea, că nu suntem la repetiţii. Nu m-am aşteptat să câştig, aşa că nu am încă niciun plan legat de bani". De asemenea, acesta a declarat că din toamnă își va continua din nou studiile, la seral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel