România secolului XXI. Copii legaţi de paturi în Spitalul Buzău

copii
copii

Un caz șocant a fost dezvăluit de presă, luni. În secția de pediatrie a Spitalului Județean Buzău  copiii internaţi în spital erau legaţi de pat deoarece nu există destul personal care să îi supravegheze.

 Imaginile au fost filmate în în cursul zilei de luni, la  Spitalul Judeţean Buzău, în timp ce jurnaliştii Antena 3 anchetau un alt caz, şi anume moartea unui nou născut care a decedat la numai 5 zile de la ieşirea din spital.

 Şeful de secţie a încercat să explice gestul prin faptul că cei legaţi sunt copii proveniţi din centre de plasament, care au tulburări de comportament şi care îşi pot face rau singuri.

 Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău, a intrat în direct prin telefon la Antena 3 unde a încercat să dea câteva explicaţii cu privire la acest caz.

 Ministrul Sănătăţii a refuzat să comenteze situaţia.

 De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a intervenit telefonic în emisiunea Esenţial, unde a declarat că măsurile au fost luate pentru a-i împiedica pe micuţi să îşi smulgă branulele din mâini.

Acesta a mai declarat că a aflat  despre situaţia de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău şi că a discutat cu directorul unităţii spitaliceşti, urmând ca secretarul general al consiliului să facă o anchetă în acest caz.

 "Cine este vinovat va plăti pentru acest lucru, dar în primul rând să vedem rezultatele anchetei. Directorul spitalului a fost chemat să explice şi vă spun că vor fi luate toate măsurile care se impun în acest caz", a mai declarat Cristinel Bâgiu pentru gandul.info.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel