România-locul doi în UE la numărul de decese în accidente rutiere

România, pe ultimul loc la decese care puteau fi evitate
România, pe ultimul loc la decese care puteau fi evitate
România ocupă locul doi în România e printre cele patru ţări în care numărul deceselor a crescut anul trecut, în contextul în care, la nivelul Uniunii Europene, mortalitatea pe şosele s-a redus, informează Agerpres.

În România, au fost înregistrate 96 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori în 2012, în creştere cu 1% faţă de 2011. Ea este urmată de Polonia (93 decese) şi Grecia (92 decese). În Bulgaria au loc 82 de decese, iar în Ungaria - 60 decese. Lituania ocupă primul loc, cu 100 de decese. Ţările cu cel mai scăzut număr de decese în accidentele rutiere rămân Marea Britanie, Suedia, Olanda şi Danemarca, acestea raportând aproximativ 30 de decese la un milion de locuitori.

Această creştere are loc după ce România înregistrase o scădere anuală de 15% a numărului de decese, de la 111 morţi la un milion de locuitori în 2010 la 94 de morţi în 2011.

“Decesele în accidentele rutiere sunt doar vârful aisbergului. Avem obiective ambiţioase, dorim să reducem la jumătate numărul deceselor rutiere în UE până în 2020.", a declarat Siim Kallas, comisarul european pentru transporturi.

La nivelul Uniunii Europene, accidentele auto lasă în urmă în fiecare zi 75 de morţi şi 750 de răniţi. Totuşi, mortalitatea pe şoselele europene s-a redus cu 9% în 2012, echivalentul a 3.000 de vieţi salvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel