România a intrat din nou în Cartea Recordurilor, de această dată cu o pâine, omologată de World Record Academy ca cea mai mare pâine rustică/bio din cartofi.
Potrivit Mediafax, brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, conduşi de Laszlo Dioszegi, au realizat, în cadrul unui eveniment organizat la târgul Indagra, o pâine rustică (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme. "The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 de kilograme de făină, 34 litri de apă, 5 kilograme de cartofi şi un kilogram de drojdie şi sare.
Cea mai mare pâine fabricată în România, coaptă în stil tradiţional şi care poate hrăni peste 800 de persoane, a fost împărţită celor prezenţi la eveniment chiar de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Omologarea noului record a fost anunţată joi de către World Record Academy. World Record Academy a creat această categorie de record ("cea mai mare pâine rustică/ bio din...") pentru a încuraja micii producători de pâine organică să capete recunoaşterea muncii lor şi să beneficieze de promovare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu