Rolul CREDINȚEI în prevenirea DEPRESIEI

olandezii-isi-pierd-credinta-in-dumnezeu-foste-biserici-catolice-sunt-acum-librarii-centre-de-sanatate-si-chiar-restaurante-142177
olandezii-isi-pierd-credinta-in-dumnezeu-foste-biserici-catolice-sunt-acum-librarii-centre-de-sanatate-si-chiar-restaurante-142177

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au descoperit că există o legătură importantă între credință și prevenirea depresiei. Ei au arătat că persoanele credincioase şi cele care au o latură spirituală mai dezvoltată au secţiuni “mai groase” de ţesut cerebral faţă de celelalte. 

Oamenii de știintă susțin că o asociere între grosimea țesutului cerebral și spiritualitate. Cu toate acestea, o persoană cu secțiuni mai groase de țesut cerebral nu este neapărat religioasă și spirituală. Cercetătorii sugerează că a fi religios poate îmbunătăţi rezistenţa creierului în faţa depresiei într-un mod fizic.

“Convingerile şi stările noastre de spirit sunt reflectate în creier şi, cu ajutorul unor tehnici imagistice, putem începe să vedem acest lucru”, a declarat Myrna Weissman, profesor de psihiatrie şi epidemiologie la Universitatea Columbia, unul dintre autorii studiului.  Ea a adăugat: “Creierul este un organ extraordinar. Nu doar controlează, dar este controlat de stările noastre de spirit”, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru studiu au fost intervievați 103 adulți, cu toții au fost copii sau nepoți ai unor persoane care au participat la un studiu anterior. Oamenii de ştiinţă au scanat creierul participanţilor, pentru a vedea cât de gros este cortexul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel