RoboCup: Campionatul roboților, zeci de țări concurente

Roboți din întreaga lume participă săptămâna aceasta în Japonia la RoboCup 2017, o competiție inedită în care sunt expuse cele mai recente produse ale tehnologiei de vârf și unde micii androizi își demonstrează abilitatea în activități de salvare, sau în jocul de fotbal, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Androizi sau roboți în formă de cub se mișcă prin sală jucând mingea pe un gazon artificial, într-o demonstrație a capacităților pe care și le propun organizatorii: dezvoltarea de roboți capabili să dispute un meci de fotbal cu viitoarea Campioană a lumii din 2050.

Cu aproape 390 de echipe provenite din 40 de țări, RoboCup revine la Nagoya (centrul Japoniei) după două decenii de la înființare. Competiția a luat naștere în acest oraș, în 1997, iar în ultimii ani a fost organizată de orașe, precum Joao Pessoa (Brazilia, 2014), Hefei (China, 2015) și Leipzig (Germania, 2016).

Orașul Nagoya, în a cărui prefectură se află sediul gigantului auto Toyota, este unul din principalele centre industriale din Japonia și găzduiește până duminică această competiție internațională.

La ediția de anul acesta, participă și institute din Spania la categoria 'Junior', alături de studenți de la universitățile mexicane și chiliene care au creat roboți capabili să joace fotbal.

Scopul acestei curioase și inedite competiții este de a stimula crearea de roboți inteligenți pentru uz casnic, industrie, sau acțiuni de salvare, care participă la diferite probe de concurs.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel