Devine boala secolului. Află-i simptomele

anxietate
anxietate

Cantitatea prea mare de motive de stres și îngrijorare de pe durata unei zile sau săptămâni a dus ca un număr foarte mare de persoane să se confrunte cu tulburări specifice anxietății, o boală ce riscă să devină specifică acestui secol.

Anxietatea este o reacție perfect normală și naturală a corpului la situațiile stresante prin care trece, ea alertându-i pe oameni în fața pericolelor și permițându-le să se ridice, să-și adune resursele și eforturile fizice, emoționale și psihice și să lupte cot la cot cu provocările și greutățile vieții, potrivit sfatulparintilor.ro.

Evaluările profesionale periodice, interviuri, pierderea unui job, un divorț, decesul unui părinte, orele târzii în noapte în care îți aștepți copilul adolescent să se întoarcă acasă, fricile și fobiile unui copil pe care nu știi să le gestionezi, stresul dat de o boală – toate aceste situații solicită îngrijorarea, teama, tristețea și deci anxietatea. Când ea apare, corpul trebuie să se mobilizeze cu toate resursele să depășească problema, pentru a nu cădea dărâmat de efectele ei.

Doar că, în cazul în care această stare de alertă devine permanentă, chiar și în situațiile în care nu există motive, atunci este vorba despre o tulburare anxioasă sau de anxietate acută sau cronică, care poate declanșa alte boli.

Simptomele anxietății includ: oboseala, îngrijorare constantă și lipsa de relaxare, episoade mai lungi sau mai scurte de depresie, tensiune musculară, insomnie, dureri abdominale, durere în cosul pieptului, puls mărit sau neregulat, aritmii, transpirație, dureri de cap, de ceafă, diaree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel