Rezultate fără precedent în tratarea cancerului. Premieră mondială

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat ''rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal, la care toate celelalte tratamente eșuaseră, transmit BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington.

Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă deocamdată doar un prim pas, a subliniat conducătorul echipei care a dezvoltat acest tratament, profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din orașul american Seattle.

Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută, fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie, a explicat specialistul american.

La persoane suferind de alte tipuri de cancer al sângelui răspunsul pozitiv a fost înregistrat în peste 80% din cazuri.

[citeste si]

Să fim cinstiți, să obții această rată de răspuns la pacienți cu un stadiu foarte avansat al bolii este ceva fără precedent în medicină, a afirmat Stanley Riddell.

De menționat că șapte pacienți au avut însă complicații foarte grave, necesitând internare la terapie intensivă, iar doi dintre aceștia au murit. Aceste cifre pot fi considerate ca acceptabile în situația unor bolnavi în fază terminală, efectele secundare ale noului tratament fiind mult mai mari decât ale chimioterapiei sau radioterapiei folosite contra leucemiei, comentează BBC.

Metoda urmează a fi testată și pe persoane cu tumori solide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel