Revelion 2018. 7 alimente sănătoase și norocoase de mâncat la răscrucea dintre ani

Alimente
Alimente

Superstiţiile de Anul Nou sunt respectate de multe persoane, care consideră că în acest fel le va merge bine în Noul An. Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se numără și consumarea anumitor alimente, despre care se spune că aduc noroc.

Iată o listă cu alimente sănătoase, dar și norocoase pentru răscrucea dintre ani:

- Legumele verzi

Se spune că legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru că seamănă cu banii. Sunt și pline de vitamine și minerale deci nu ai de ce să le eviți.

- Fasolea, aliment sănătos și bănos

Precum salată sau alte verdețuri și fasolea semnifică bani, și anume monedele. Indiferent dacă alegi lintea, mazărea sau fasolea uscată va fi bine pentru sănătatea ta, și te vei reface mai ușor după nenumăratele pahare de șampanie.

Macaroanele și cerealele, alimente sănătoase care simbolizează viață lungă

Macaroanele și cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieți lungi și abundente. Fabricate din hrișcă, tăițeii sobă sunt o mare sursă de fibre. O altă propunere bogată în fibre este o porție de orez risotto.

- Pește

Peștele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamănă cu banii și peștii se găsesc în bancuri ceea ce simbolizează de asemenea ideea de abundență. Lăsând la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o sursă indicată de fibre.

- Mexicanii consideră strugurii alimente sănătoase și norocoase

De Revelion trebuie să consumați cât mai multe fructe. Mexicanii mănâncă câte un bob de strugure pentru fiecare luna a anului următor. Dacă este amar sau stricat, veți știi să aveți grijă în luna respectivă a anului. Nenumăratele semințe ale rodiei semnifică prosperitatea. Smochinele simbolizează fertilitatea. Consumați un fruct dacă aveți poftă de o gustare sănătoasă.

-  Porcul rotofei inspiră avuție

Porcul este un simbol norocos pentru că este rotofei și inspiră avuție. Chiar dacă este o carne grasă, poate fi folosită cu măsură măcar pentru a da gust. Nu trebuie să manancati neapărat șorici pentru noroc, puteți alege părți mai puțîn grase ale porcului și prepară din ele mâncăruri foarte delicioase.

-  Tortul simbolizează veșnicia

Deși nu se poate consideră sănătos și este chiar contraindicat în toate dietele pentru slăbit, puțînă indulgență este de înțeles în noaptea de Revelion. Tortul te va ajută să mai scapi de stres. Mai mult, prăjiturile în formă circulară sunt simbolul veșniciei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel