Republica Moldova: Coaliţia temporară dintre Blocul ACUM şi Partidul Socialist s-ar putea extinde la patru ani

[] []

14 aug 2019 / 14:33
Salveaza PDF Comentarii

Coaliţia dintre Blocul ACUM (PAS plus PPDA) şi Partidul Socialiştilor (PSRM), anunţată a fi una temporară, pentru a pregăti Republica Moldova de alegeri parlamentare libere şi corecte în baza sistemului proporţional, s-ar putea transforma în una pentru următorii patru ani, a lăsat să se înţeleagă preşedintele Igor Dodon miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, potrivit Ziarului Naţional de la Chişinău. 

Igor Dodon a afirmat că Blocul ACUM şi PSRM vor semna săptămâna viitoare un nou acord politic, iar el îl va contrasemna. 'Eu cred că suntem în ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării: PSRM şi ACUM. Acest acord conţine acţiuni ce ţin de politica internă, reforma justiţiei, a procuraturii, activitatea din parlament, alegerile locale şi politica externă. Acordul mai prevede neacceptarea traseismului politic în parlament', a precizat Dodon într-o conferinţă de presă. În acest context, Igor Dodon a infirmat că ar exista viziuni diferite între guvern şi preşedinţie.

'Chiar dacă se discută că sunt păreri diferite între guvern şi preşedinţie, în proporţie de 90-95% am găsit limbaj comun pentru toate aspectele', a spus el. Referitor la alegerile locale din toamnă, preşedintele moldovean a spus că ACUM şi PSRM vor avea propriii candidaţi şi că nu-şi vor coordona acţiunile. 'E vorba de un pact de neagresiune între cele două componente', a conchis preşedintele. Anterior, PSRM a anunţat că acordul de alianţă între ACUM şi PSRM, semnat la 8 iunie, trebuie prelungit, întrucât a expirat, dat fiind faptul că ar fi fost îndeplinite aproape toate acţiunile prevăzute în document, aminteşte publicaţia menţionată.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27