Replica creierului uman, realizată în laborator în SUA

Cercetătorii au realizat replica aproape perfectă a creierului uman. Conține 99% din genele existente în creierul unui fetus uman cu vârsta de cinci săptămâni. Replica creierului uman îi va ajuta în descoperirea de tratamente împotriva unor afecțiuni neurologice, precum Alzheimer și boala Parkinson.

Crescut in vitro pornind de la celule adulte de piele umană, acest model de creier are dimensiunile gumei de la un creion și conține toate principalele regiuni cerebrale și o măduvă a spinării, dar nu are sistem vascular, relatează miercuri AFP și ziarul spaniol 'ABC', potrivit Agerpres

Profesorul Rene Anand, coordonatorul studiului, nepublicat deocamdată în nicio revistă de specialitate, a prezentat rezultatele cercetării marți, în statul american Florida, în cadrul unei conferințe pe teme de sănătate în sectorul militar. .

"Acest model este foarte promițător pentru sănătatea umană deoarece oferă cele mai bune opțiuni pentru testarea și dezvoltarea de tratamente fără a recurge la rozătoare", a subliniat Rene Anand. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel