Remedii împotriva asteniei de toamnă

Micșorarea zilelor și răcirea vremii accentuează oboseala, sistemul imunitar devine slăbit, iar psihicul are de suferit. Devenim predispuși la depresie, mai irascibili și ne confruntăm cu dificultăți de concentrare, cu insomnie și fluctuații ale apetitului. 

Aceste modificări apar în cazul depresiei sau asteniei de toamnă.  Modificările climatice afectează, în special, femeile cu vârste între 18 și 30 de ani, care sunt mai sensibile și predispuse, astfel, la depresii sezoniere. Natura vine în sprijinul celor care suferă din cauza asteniei de toamnă și oferă numeroase remedii, la îndemâna oricui. 

Iată o parte din plantele care vă pot ajuta, potrivit doctorulzilei.ro

Valeriana are efect calmant, antidepresiv și este folosită pentru tratarea hiperexcitabilității nervoase, anxietății și insomniei. Se găsește sub formă de capsule, tinctură și ceai, iar dacă este administrată cu 30 de minute înainte de culcare oferă un somn liniștit. Atenie la efectele adverse! Consumată în doze mari, valeriana poate cauza dureri de cap, amețeală și poate reduce viteza de reacție.

Și sunătoarea combate insomniile și depresiile, fiind excelentă în perioadele de astenie. Însă și aceasta poate avea efecte adverse – cele mai întâlnite sunt disconfortul gastric, durerile de cap, senzația de uscăciune a gurii.

Sub formă de ceai, frunze sau ulei, rozmarinul ajută la combaterea oboselii și a durerilor de cap, având efect tonifiant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel