Record nou pentru Adrian Ghenie: Un tablou al său, vândut pentru 9 milioane de dolari

Un nou record pentru artistul contemporan Adrian Ghenie. Un tablou al său a fost vândut, joi seara, la Londra, prin Casa de Licitații Christie's, pentru suma de 9 milioane de dolari.

Lucrarea, numită "Nickelodeon" și pictată în 2008, a avut un preț de pornire situat între 1 și 1,5 milioane de lire sterline.

Tabloul a fost expus și în București la Muzeul de Artă Contemporană, în 2015. 

Pictura a fost realizată pe două panouri cu o dimensiune totală de 2,38 x 4,14 metri. Titlul "Nickelodeon" face referire la influența pe care televiziunea a avut-o asupra tinerelor generații, dar este și trimitere spre elementele simbolice pe care autorul le împrumută din tehnica cinematografică, după cum a mărturisit însuşi pictorul.

La licitația de joi, a mai fost vândută o altă lucrare a lui Adrian Ghenie, intitulată "Chirurgul și sufletul său". Prețul picturii fusese estimat la 150.000-200.000 lire sterline, dar s-a vândut cu 341.000 lire sterline.

La începutul acestu an, Andrei Ghenie stabilea un record, când lucrarea sa „The Sunflowers in 1937" a fost vândută, tot la Sotheby's, pentru 4 milioane de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel