Record absolut în 2019. Societatea Ornitologică: Un cuib cu şapte pui de barză

Numărătoarea berzelor albe a adus, în 2019, un record absolut - pentru prima oară un cuib cu şapte pui, care se află în satul Horodnic de Sus, judeţul Suceava, informează vineri Societatea Ornitologică Română.

Până acum, în baza de date a SOR au mai existat cuiburi cu şase pui, dar acesta este primul în care părinţii reuşesc să crească şapte. Astfel de cazuri sunt extrem de rare şi unul dintre ele a mai fost înregistrat anul trecut în Bulgaria. SOR precizează că numărătoarea berzelor albe din România s-a încheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicaţiei 'Uite, Barza!'.

De altfel, 2019 este anul cu cele mai multe cuiburi recenzate cu ajutorul aplicaţiei: au fost înregistrate 3.206 cuiburi, dar numai 2.788 au fost validate. În acest an, în topul judeţelor unde au fost numărate cele mai multe cuiburi de barză se află: Suceava (230), Harghita (211), Călăraşi (162), Constanţa (160), Tulcea (139), Botoşani (92), Timiş (71), Ialomiţa (70). Cuibul situat la cea mai mică altitudine în 2019 - un metru peste nivelul mării - se află la Pardina, în judeţul Tulcea, iar cuibul situat la cea mai mare altitudine - 985 de metri peste nivelul mării - la Moldova-Suliţa, în judeţul Suceava, se mai arată în comunicatul SOR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel