Războiul din PNL, tranșat. S-au așezat taberele. Culise din ședința BPN

Liberalii se vor reuni, miercuri în Biroul Permanent Național, după dezastrul de la alegrile locale de duminică. Nemulțumirile  liberalilor nu mai pot fi ascunse, fiind vorba chiar de o revoltă împotriva  Alinei Gorghiu și Vasile Blaga. Revolta împotriva celor doi lideri vine din partea organizațiilor din Capitală și  sudul țării, marii perdanți ai alegerilor locale, care pun insuccesul pe seama conducerii centrale ale liberalilor, din cauza bâlbelor,  lideri fără carismă,  a unei campanii fără un mesaj clar pentru alegători, doar cu un atac la adresa PSD.

În acest moment , problema este că nemulțumiții din partid sunt cei care au obținut cele mai slabe procente în alegeri, respectiv organizațiile din Regat, pe când oamenii lui Blaga din Ardeal și-au menținut în mare parte procentele câștigate în urmă cu patru ani. Potrivit unor informații  liberale, aceștia ar dori să pună mâna pe partid, dar din cauza actualei construcții a partidului, acest lucru nu ar fi posibil fără un consens între Blaga și Gorghiu, care ar duce la declanșarea unui scandal pe această temă și ar determina scindarea PNL, în condițiile în care procesul de fuziune nu este încă finalizat. Practic Vasile Blaga este salvatorul Alinei Gorghiu.

Potrivit informațiilor liberale, liderii PNL din Capitală vor fi trecuți pe linie moartă. De altfel, Cătălin Predoiu, președintele liberal pe București și-a dat demisia încă de luni, alături de prim-vicepreședintele de la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu. La nivelul țării, cei din Hunedoara și Caraș-Severin ar putea, de asemenea, să fie maziliți de liderii de la centru. De asemenea, sunt tot mai multe voci care cer cu insistență și demisia lui Ilie Bolojan, șeful de campania al PNL, acestuia imputându-se faptul că a stat mai mult pe la Oradea, fără a se implica în campania de la nivel național.

[citeste si]

Pentru Capitală, analiza poate duce la un adevărat scandal. Anca Boagiu reprezintă capul de lance între liderii liberali nemulțumiți. Aceasta, în calitate de președinte a organizației de la Sectorul 2, nu l-a sprijinit pe Dan Cristian Popescu în alegeri, acesta avânt cea mai slabă susținere din partea partidului, acuzațiile mergând până la cele de blat cu PSD. Din câte se pare Anca Boagiu și-ar fi strâns și lucrurile din biroul organizației. Alina Gorghiu anunța chiar că toți liderii Capitalei și-ar fi înaintat demisiile, lucru infirmat, miercuri dimineață, de Boagiu. 

Cert este faptul că grupul nemulțumiților din București și din țară nu au, deocamdată, forță pentru înlăturarea lui Gorghiu și Blaga de la conducerea PNL, chiar dacă  partidul, după cum se observă, se află într-o derută totală, care nu-și poate găsi busola. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel