Rareș Bogdan, discurs dur în PE: Ne-ați hrănit cu iluzii, în timp ce Austria vânează contracte. Nehammer sfidează și umilește nu doar România, el își bate joc de voi toți

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut un discurs dur în plenul Parlamentului European, afirmând că cetățenii români sunt ”umiliți și păcăliți constant”, asta deși sunt ”cetățeni europeni model”.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a avut un discurs dur în plenul Parlamentului European, discurs în care a arătat fără menajamente ipocrizia de care forurile europene dau dovadă în relația pe care o au cu România.

”Excelențele voastre,

Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți constant deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori.

Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucrainieni ce fugeau din față agresiunii lui Putin.

Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainiene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și Europa, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României.

Ne-am securizat granițele și tocmai azi dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de alertă din bucăților de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși.

Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili și sfida o țară cu 23 de milioane de cetățeni europeni.

Nehammer sfidează și umilește nu doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula.

Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni, iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței”, a declarat Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

Bogdan: ”Ne-ați hrănit cu iluzii, asta în timp ce Austria vânează contracte”

”Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne acceptă în Schengen și al vostru de a fi incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună.

Aud cuvinte ca solidaritate, unitate și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe coridoare marginale în aeroporturi, ce unitate și egalitate de șanse când stau la cozi kilometrice la granițe?

Ne-ați hrănit cu iluzii, asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă un singur lucru, respectul cuvenit. Atât!”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și: România și Bulgaria, în Schengen. Ursula Von der Leyen: Haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel