România și Bulgaria, în Schengen. Ursula Von der Leyen: Haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere

FOTO: captura video
FOTO: captura video

Ursula Von der Leyen a pledat pentru acceptarea României și Bulgariei în spațiul Schengen, ”fără nicio întârziere”.

Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a pledat pentru acceptarea României și Bulgariei în spațiul Schengen, susținând că cele două țări au prezentat ”cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările” de migranți. Acesta afirmație a fost făcută de șefa CE în plenul Parlamentului European.

”Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre.

Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte - au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar, scrie Agerpres.

De asemenea, mai spune șefa Comisiei Europene, ”Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen.

Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a mai spus Ursula Von der Leyen. 

Citește și: Ursula von der Leyen mai vrea un mandat la Comisia Europeană. Își face deja precampanie?

Recent, minsitrul de Interne, Cătălin Predoiu a făcut precizări cu privire la vizita efectuată în Austria, în ciuda semnalelor primite din partea acesteia pe tema aderării la spațiul Schengen.

”Ministrul Karner, ca și premierul Nehammer au făcut succesiv declarații, în acest sens, în săptămânile anterioare, deci nu era niciun secret pentru nimeni.

Nu zic că le-au făcut ca să dea un semnal prealabil vizitei noastre. Poate că una dintre ele, Karner de aceea a făcut-o, în sensul că și-a poziționat decizia, că  nu și-au schimbat decizia, care este luată de anul trecut. Deci nu acesta este elementul  de noutate.

Și atunci se pune întrebarea, dacă tot știai care este poziția, de ce te-ai mai dus? Pentru că era absolut obligatoriu. Pentru că am preluat un mandat și este absolut obligatoriu, în codul diplomatic, în modul de lucru la nivelul Consiliilor JAI să te întâlnești cu colegii miniștri din alte țări.

Pe ministrul Karner am dorit să îl văd direct și personal, era absolut obligatoriu”, a spus Cătălin Predoiu, la interviurile DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel