Rapid - FCSB. Spectacol în Giulești - Rezultat / Video

FOTO DC NEWS
FOTO DC NEWS

Echipa de fotbal FC Rapid a întâlnit formaţia FCSB, duminică, pe Stadionul Rapid-Giuleşti, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Superligii.

FC Rapid Bucureşti a obţinut prima sa victorie în play-off-ul Superligii de fotbal, 1-0 (1-0) cu FCSB, duminică seara, în Giuleşti, în etapa a cincea.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Alexandru Albu (21), din pasa lui Funsho Bamgboye. FCSB a ratat prima ocazie a partidei, prin Compagno (6), care a reluat slab cu capul centrarea lui Olaru. Portarul Horaţiu Moldovan s-a remarcat la şutul lui Olaru (23), iar Compagno a mai avut o şansă de gol până la pauză, când a fost schimbat, dar şutul său din marginea careului a ocolit de puţin poarta.

Rapidiştii au avut câteva intrări dure, la limita cartonaşului roşu, pentru care Răzvan Onea (5) şi Dragoş Grigore (29) au primit doar galbene. FCSB şi-a creat numeroase ocazii de gol în repriza secundă, dar jucătorii săi au fost imprecişi sau portarul Horaţiu Moldovan a fost providenţial. Billel Omrani (46) a şutat peste poartă din careu, apoi Oct. Popescu l-a imitat (49) din situaţie de singur cu Moldovan. Portarul gazdelor a respins peste poartă şutul lui Florinel Coman din careu (50) şi a fost la post la voleul lui Risto Radunovic (63), notează Agerpres.

Moldovan a salvat un gol ca şi făcut la şutul modest al lui Andrei Cordea din 6 metri (67). Sorescu a reluat slab, pe direcţia lui Moldovan (80), care s-a remarcat la mingea trimisă de Adrian Şut (83). Omrani a ratat o mare ocazie, singur cu Moldovan (89), şutul algerianului fiind deviat salvator de goalkeeper.

David Miculescu (90+3) a irosit şi el o şansă de egalare, la centrarea lui Coman. Rapid nu a avut în partea secundă decât o şansă notabilă, în min. 69, când Marko Dugandzic a fost blocat de Deian Sorescu în momentul reluării spre poartă. Lovitura de start a meciului a fost dată de fostul atacant rapidist Alexandru Ioniţă I. Debutul meciului a fost întârziat cu circa şapte minute, necesare pentru risipirea fumului produs de materialele pirotehnice folosite de galeria rapidistă. Vezi imagini aici!

Rapid venea după şase etape fără victorie, două egaluri şi patru eşecuri. FCSB era neînvinsă de cinci etape, trei victorii şi două egaluri. În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Rapid cu 2-0, iar FCSB cu 3-1.

FC Rapid Bucureşti - FC FCSB 1-0 (1-0), Stadion Rapid-Giuleşti - Bucureşti A marcat: Alexandru Albu (21). Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); al patrulea oficial: Bogdan Dumitrache (Bucureşti) Arbitru video: Rareş George Vidican (Satu Mare); arbitru asistent video: Vasile Marinescu (Bucureşti) Observatori: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF.

Min. 13 - Ocazie uriașă pentru FCSB. Andrea Compagno trimite cu capul spre poartă. Portarul Horațiu Moldovan a intervenit și scorul rămâne 0-0. 

A început partida!

Rapid - FCSB, întârziat de show-ul fanilor. Super atmosferă în Giuleşti

VIDEO

Știre în curs de actualizare! Rămâneți alături de noi pentru a afla cele mai importante evenimente ale derby-ului Rapid București - FCSB!

Rapid - FCSB, echipe de start:

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais - A. Albu, Kait, Al. Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Bamgboye
REZERVE: Drăghia - P. Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Ongenda, Papeau, Luckassen
ABSENT: V. Costache (suspendat)
ANTRENOR:  Adrian Mutu

FCSB (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru (cpt.) - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
REZERVE: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Nikolov, Pantea, Radaslavescu, Cordea
ABSENT: Panțîru (accidentat)
ANTRENOR: Elias Charalambous

În cazul unei victorii, FCSB poate profita de rezultatul înregistrat sâmbătă între Farul Constanţa și CFR Cluj, meci încheiat cu scorul de 1-0. Prin urmare, FCSB ar urca peste CFR Cluj dacă i-ar învinge pe giuleșteni duminică seară. 

Vezi și - Rapid - FCSB. Adrian Mutu: Trebuie să facem orice să câştigăm şi să ne revenim

Săpunaru (Rapid): Trebuie să fim mai răi în teren

Căpitanul echipei FC Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în derby-ul cu FCSB el şi colegii săi trebuie să fie 'mai răi în teren' şi să trateze 'fotbalul un pic mai serios' pentru a reuşi să obţină prima victorie în play-off-ul Superligii de fotbal. 

'A fost o săptămână grea pentru că nu avem rezultatele pe care ni le-am dorit. Acum urmează un meci important pe care trebuie să-l câştigăm pentru noi şi publicul nostru. Cu FCSB ar fi o victorie de moral pentru noi în primul rând, pentru că până acum în play-off n-am reuşit să câştigăm niciun meci, chiar dacă am jucat senzaţional cu CFR. Nu ştiu dacă ar trebui să facem ceva în plus, dar ar fi bine să ne dăruim mai mult şi să fim mai răi în teren, să tratăm fotbalul un pic mai serios în anumite faze ale jocului', a explicat Săpunaru. Vezi continuarea aici!

Vezi și - Farul a învins CFR Cluj. Dan Petrescu, gest rușinos: A plecat direct la cabine, fără să mai dea mâna cu Gică Hagi - Video

Elias Charalambous, antrenor FCSB: Meciul este foarte dificil

'Ca întotdeauna în acest moment al sezonului, meciul este foarte dificil. Întâlnim un adversar foarte bun, în deplasare, dar jucătorii sunt bine pregătiți. Am vorbit cu jucătorii, astea sunt meciurile plăcute pentru ei, cele cu stadioanele pline.

Suntem într-un moment bun, avem mulți jucători în formă și sper să luăm cele trei puncte. Ne gândim doar la echipa noastră și la cum jucăm joi. Presiune este mereu la o echipă mare și FCSB este o echipă mare. Presiunea este mare, dar cred că putem să o gestionăm.

Craiova a câștigat, s-a apropiat, dar contează ce facem noi. Asta este cel mai important pentru noi. Sunt sigur că va fi greu până la finalul sezonului, pentru toate echipele. E important că depindem doar de propriile rezultate, avem șansa asta. Știu că Rapid a avut unele probleme în ultimele etape, dar Rapid e Rapid, va fi un derby. Știm că va fi un meci greu, dar suntem gata pentru acest meci.

Nu putem depinde doar de un jucător. Coman e în formă bună, dar avem mulți jucători care sunt în formă. Eu cred în grup, ai nevoie de toată echipa pentru a câștiga. Important este jocul colectiv. Rapid este Rapid, are o echipă bună, cu jucători de calitate, cu jucători cu experiență mare. Este o echipă bună, dar contează mai mult cum jucăm noi, trebuie să dictăm ritmul.

Când ești la o echipă mare, e normal să fie presiune. Important este cum o gestionezi, cum arăți pe teren. Jucătorii de la FCSB pot gestiona această presiune, de aceea joacă aici', a declarat Elias Charalambous.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel