Raed Arafat, discuţii cu ministrul Sănătăţii din Palestina

Raed Arafat, joi, 9 noiembrie, a participat, la Ramallah, la o întrevedere oficială cu ministrul Sănătăţii din Palestina, doctor Jawad Awaad. 

În cadrul întâlnirii s-au schimbat impresii pe tema stării sistemului sanitar din România şi Palestina, fiind subliniate progresele făcute de cele două părţi în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii sanitare, intervenţia de urgenţă, pregătirea personalului medical, dar şi importanţa investiţiilor în acest domeniu.

Gazdele au subliniat că sistemul medical palestinian se dezvoltă rapid, fiind făcute investiţii continue atât în infrastructură cât şi în pregătirea medicilor şi asistenţilor şi tratarea bolnavilor. În acest sens, a fost amintită relaţia deosebită cu România, ţară în care numeroşi medici palestinieni au obţinut specializarea dar şi-au întemeiat şi familii, aceştia fiind numiţi cei mai buni ambasadori ai României în Palestina.

Suntem mândri că sunteţi fiul Palestinei, au fost primele cuvinte pe care i le-a adresat ministrul Sănătăţii palestinian doctorului Raed Arafat.

Doctor Jawad Awaad a precizat că sistemul medical din Palestina este unul bun în comparaţie cu alte regiuni arabe, iar numărul deceselor în rândul mamelor este cel mai mic din această zonă. De asemenea, a fost amintită şi intenţia ridicării unui Centru pentru Cancer, o construcţie ce va fi realizată în trei ani, clădirea necesitând investiţii de 140 de milioane de euro. Centrul va servi pentru tratarea şi îngrijirea persoanelor diagnosticate cu această boală, iar preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, se implică personal în acest proiect, după cum a subliniat ministrul Sănătăţii palestinian. 

[citeste si]

Raed Arafat a explicat modul în care funcţionează sistemele de asigurări din România, dar şi cel de intervenţii de urgenţă, pe care l-a descris ca fiind unul dintre cele mai bune şi a dat asigurări că buna cooperare între România şi Palestina va continua şi se va îmbunătăţi în special deoarece, aşa cum a descris chiar doctor Jawad Awaad, aici mereu sunt situaţii de urgenţă. Întâlnirea a avut loc înaintea deschiderii oficiale de joi, 9 noiembrie, a celui de-al doilea Congres medical internaţional palestiniano-român organizat de Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni din România (AMFPR) în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Palestina, Ambasada Statului Palestina şi Departamentul de Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, sub egida preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

La congresul medical care se desfăşoară timp de două zile în sala Asociaţiei Semiluna Roşie din Al-Bireh participă peste o sută de medici din România şi Palestina de diferite specialităţi, alături de oficialităţi române şi palestiniene.

Primul Congres medical palestiniano-român cu participare internaţională organizat de Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni din România a avut loc în Bucureşti, între 9 şi 11 aprilie 2014, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel