Radio FM, înlocuit de radioul digital. Tranziție către o nouă eră a radiodifuziunii

Tehnologia din spatele posturilor de radio FM se pare că nu mai este de actualitate şi va înceta să mai funcţioneze. Norvegienii renunţă primii la radio FM.

Odată cu popularizarea serviciilor de streaming online şi a posturilor de radio care transmit în spectrul digital, prima victimă a acestor trenduri au fost posturile de radio FM. Din acest motiv, Norvegia va deveni prima ţară care a anunţat în mod oficial că va renunţa în 2017 la radio FM.

Ministrul culturii din ţara nordică a afirmat la începutul săptămânii trecute că, până la momentul respectiv, se va finaliza tranziţia către radio digital.

În Norvegia, peste doi ani, vom asculta doar posturi de radio transmise prin standardul Digital Audio Broadcasting – DAB. Acestea pot emite conţinut audio mai diversificat de calitate superioară. Un studiu recent a confirmat că în respectivul teritoriu există deja 22 de canale naţionale de radio digital ce sunt ascultate în medie de 56 de procente din populaţie.

Citește și: BBC Earth, lansat în România. Nou post TV despre natură și istorie

Thor Gjermund Eriksen, directorul Agenţiei Naţionale Norvegiene pentru Broadcasting a afirmat că îmbrăţişează cu entuziasm acest anunţ şi că, de acum, poate concentra resursele agenţiei pe care o conduce pe realizarea de conţinut audio mai bun şi mai diversificat pentru ascultători.

În mod evident, va dura mult până când majoritatea ţărilor de pe mapamond vor implementa acelaşi program. Important este însă ca cineva să dea startul, iar în acest caz particular se pare că norvegienii sunt în fruntea curbei de inovaţie.

La nivel global, multe alte ţări europene şi din Asia de Sud Est se află în procesul tranziţiei complete la DAB, rămâne doar să vedem care va fi prima ce reuşeşte tranziţia integrală către acest standard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel