PSD Vrancea: De ce Marcel Ciolacu acum și nu peste un an și jumătate

PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier Foto: Facebook Marcel Ciolacu
PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Conducerea PSD, reunită în CPN, a decis cu unanimitate ca Marcel Ciolacu să fie propunerea pentru funcția de premier ACUM și sistemul rotației premierilor între PSD și PNL, precizează organizația social democraților din Vrancea.

Mandatul cu care echipa PSD merge la consultările de la Cotroceni e simplu și clar. Președintele PSD Marcel Ciolacu - premier ACUM, nu peste un an și jumătate! E de la sine-înțeleasă această cerință, dat fiind că PSD are cel mai mare număr de mandate din Parlament – este câștigătorul alegerilor - și, inevitabil, are/deține o majoritate copleșitoare față de PNL, în potențiala alianța de guvernare. Orice altă interpretare este tendențioasă și nu reflectă realitatea.

PNL trebuie să admită și-n relația cu PSD același argument pe care l-a folosit pentru a-și impune premierul în fața USR-respectiv principiul mărimii/al ponderii/majorității parlamentare.

Negocierile trebuie încheiate cât mai repede. Tara are nevoie de guvern funcțional și a trecut deja prea mult timp cu negocieri politice. Până acum PSD s-a concentrat exclusiv pe soluții și proiecte. Programul de guvernare este structurat, acum e momentul ca președintele să se pronunțe asupra persoanei căreia îi încredințează mandatul de premier pentru formare a guvernului.

Vezi și: NOU GUVERN, lupta pentru ministere. Informații pe surse din cadrul negocierilor PSD - PNL. Ce se întâmplă în spatele ușilor închise

Dacă vrem să revenim la normalitate, președintele PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier, după ce a primit un vot de neîncredere din partea Parlamentului, prin moțiunea de cenzură.

Trebuie să existe garanții pentru toate partidele că fiecare își va respecta înțelegerea, astfel încât să fie prevenite conflictele care până acum au blocat alianțele politice.

Ce spune Marcel Ciolacu despre noul Guvern

"Pe ponderi se va împărţi numărul de ministere, aşa cum este corect. Vrem să construim un Guvern funcţional şi o coaliţie în care să fie toată lumea mulţumită. De aceea vom continua discuţiile. Încercăm să rămânem în acelaşi număr de ministere în acest moment (n.r. 18 ministere). 

Există o decizie comună că premierul va fi prin rotaţie, dar nu există o decizie cu privire la cine va da primul prim-ministrul. Joia viitoare, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă Guvern. Încercăm să mergem cu un acord clar la Cotroceni, în care să se scrie cine este premierul şi până pe ce dată este rotaţia", a declarat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel