Proștii noștri sunt mai proști decât ai lor? Vezi un studiu din Anglia

transee razboi mondial
transee razboi mondial

După Bac sau după admitere, presa din România publică sute de articole cu ”perle” sau gafe ale elevilor. Mjoritatea comentatorilor deplâng starea învățământului românesc și lipsa de cultură a societății. Un studiu din 2011, efectuat de Universitatea din București, arăta că 42 la sută dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. Situația nu diferă în Marea Britanie, arată un studiu care va fi publicat pe 5 august, dată la care Regatul a intrat în Primul Război Mondial.

Îngrijorător de mulți britanici nu cunosc date istorice, ci doar  ficțiuni dintr-un serial de comedie. Ei îl citează frecvent pe Baldrick, personajul principal din comedia Blackadder, în gura căruia scenariștii pun fraze cum ar fi: ”războiul a început când un arhiduce a împușcat un austriac căruia îi era foame”.

Studiul, publicat de Dailymail, arată că generația Baldrick încurcă rău lucrurile. Unul din zece britanici crede că Hitler conducea Germania în Primul Război Mondial, în timp ce o persoană din 12 crede că englezii și nemții erau aliați. Tot atâția britanici știu că Margaret Thatcher era premier, în perioada războiului. Totuși, patru britanici din cinci știu că a avut loc un război mondial la începutul secolului XX și că Anglia s-a luptat cu Germania. Doar o minoritate cunoaște, însă, informații istorice detaliate. Războiul de tranșee și gardurile de sârmă ghimpată sunt mai degrabă asociate celui de-al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel