Proiect genial pentru orașe, realizat de două tinere din București

Două tinere din București propun acoperișuri verzi pentru blocuri pentru a scădea temepratura în interiorul orașelor. "Noi sperăm să nu mai avem nevoie de aparate de aer condiționat dacă alegem aceste acoperișuri", spun autoarele proiectului, prezentat în finala națională a competiției de idei „ClimateLaunchPad", organizată la Timișoara.

Ana-Maria Ghiță și Nicoleta Cruceanu și-au prezentat, marți, proiectul „Green Hub" în cadrul competiției de la Timișoara, scrie pressalert.ro.

„Noi vrem să construim acoperișuri verzi ca să scădem temperatura în interiorul orașelor. E o problemă reală la momentul actual, diferența este de aproximativ nouă grade față de exteriorul orașului. Ne-am gândit la acoperișuri verzi pe clădiri deja existente, cu vegetație de diferite tipuri, gazon, arbuști, depinde de ce dorește clientul. Costurile depind de ce facilități putem integra, sunt cuprinse între 20.000 și 50.000 de euro, depinde de suprafața pe care se fac aceste acoperișuri, prețul ar fi de 20 euro/mp. Noi sperăm să nu mai avem nevoie de aparate de aer condiționat dacă alegem aceste acoperișuri, să le eliminăm complet", a explicat Nicoleta Cruceanu. Ana-Maria Ghiță a precizat și că facturile la întreținere o să fie mai mici, plus că este rezolvată și o parte din problema efectului de seră asupra orașului, pentru că aceste zone verzi absorb carbonul.

Celalalte două proiecte declarate câștigătoare se numesc Sunny Water (locul 2), un sistem de irigații folosind energia solară, și Zero Emissions (locul 3), combustibil ecologic. Concursul de idei în domeniul „clean technology" a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel