Urmărește emisiunea live


Profitul Apple scade pentru prima dată în ultimii nouă ani

Tim Cook
Tim Cook

Profitul Apple, cea mai mare companie din sectorul IT, va scădea în acest trimestru pentru prima dată în ultimii nouă ani, evoluție care va trage în jos performanțele bursei de la New York, potrivit estimărilor analiștilor financiari, transmite Forbes.

După lansarea iPhone 5, acţiunile Apple au avut iniţial creşteri, însă au trecut rapid pe un trend descendent, pierzând peste 20% faţă de vârful de 707 dolari pe acţiune atins în această vară.

Totodată, compania a fost cel mai important contributor la creşterea profitului sectorului IT din SUA în ultimele nouă trimestre, perioadă în care a înregistrat un avans de 83% al câştigurilor.

 Analiştii notează totuşi că Apple ar putea produce o surpriză în acest trimestru, iar profiturile vor reveni oricum anul viitor, urmând să crească cu rate de două cifre în ultimele nouă luni din 2013.

Apple a înregistrat în perioada iulie-septembrie, al patrulea trimestru al anului fiscal 2011-2012, vânzări în creştere cu 27% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, şi un profit net cu 24% mai mare.

În anul fiscal 2011-2012, vânzările Apple au crescut cu 44%, iar profitul net a avansat cu 61%.

 Situaţia economică mondială s-a deteriorat în 2012, pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro şi şomajului persistent din SUA, unde sfârşitul de an este marcat de impasul politic de la Washington pe tema reducerii deficitului bugetar, care ar putea cauza în 2013 noi obstacole pentru creşterea economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel