Procesul lui Michael Jackson: Conrad Murray nu le-a spus paramedicilor că îi administrase propofol

michael jackson
michael jackson

Unul dintre membrii echipei de paramedici de pe ambulanţa care l-a transportat pe Michael Jackson la spital a declarat vineri, în cea de-a patra zi a procesului intentat lui Conrad Murray, că medicul nu i-a informat că îi administrase propofol cântăreţului.

Procurorii care se ocupă de acest caz i-au audiat vineri pe paramedicii care au răspuns la apelul de urgenţă făcut de la reşedinţa lui Michael Jackson în ziua decesului acestuia, pe 25 iunie 2009.

Totodată, au fost audiaţi alţi martori, pentru a demonstra că Murray a dat dovadă de neglijenţă în ceea ce priveşte îngrijirea medicală pe care trebuia să i-o asigure starului, aceasta fiind principala cauză a morţii cântăreţului, potrivit bbc.co.uk.

Paramedicul Richard Senneff a declarat, în timpul audierii de vineri, că medicul personal al lui Michael Jacskon, Conrad Murray, a omis să le spună că îi administrase starului propofol - un anestezic puternic folosit de acesta ca somnifer.

Medicul a minţit în legătură cu starea de sănătate a lui Michael Jackson

În timp ce încercau să-l resusciteze pe Michael Jackson, Murray le-a spus că i-a dat cântăreţului numai un sedativ, lorazepam, şi că acesta nu suferea de nicio boală, a mai spus Senneff.

Procurorii au spus că Murray i-a minţit pe paramedici în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Jackson şi a încercat să ascundă faptul că îi administra starului propofol.

Senneff, primul dintre membrii echipei de salvare care a intrat în dormitorul lui Jackson, a spus că Murray părea agitat şi transpira din abundenţă.

"Ştiu că am ajuns acolo foarte foarte repede. Acest lucru înseamna că aveam şanse foarte mari să îi repornim inima, dacă aceasta era problema", a spus Senneff.

Michael Jackson era mort din punct de vedere clinic când au sosit paramedicii

Dar pielea lui Jackson era rece la atingere şi ochii lui erau deschişi, fapt care sugera că inima sa nu mai bătea de mai mult de cinci minute, a explicat paramedicul.

Totodată, în cele 42 de minute pe care le-a petrecut încercând să-l resusciteze pe Michael Jackson, el a observat o serie de simptome care nu coincideau cu informaţiile pe care i le-a oferit Murray.

El le-a mai spus juraţilor de la Curtea Superioară din Los Angeles că Murray se ocupa cu strângerea mai multor obiecte aflate lângă patul lui Jackson, după ce trupul acestuia a fost transportat la ambulanţă.

Medicul a petrecut câteva momente singur în dormitorul starului, înainte să se alăture paramedicilor care l-au transportat pe Jackson la spital, a mai spus Senneff.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel