Probleme pe litoral: O hulă a scos petrol la suprafaţa apei

litoral
litoral

Irizații de produs petrolier au apărut, sâmbătă, în apa mării, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri, la intrarea în stațiunea Mamaia, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral spunând că acestea au fost scoase la suprafață de hula înregistrată în ultimele zile.

Potrivit unui comunicat al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, în zona cuprinsă între hotelurile Malibu si Doina, pe malul apei, pe o lungime de 500 metri, au apărut irizaţii de reziduu petrolier, cu mărimea de 1 - 5 centimetri.

"Se pare că acestea au apărut în urma fenomenului de hulă de fund, manifestat în ultimele zile, agitația mării aducând către plaja Mamaia rămășițe de poluări istorice din bazinul portuar al Mării Negre. Acest fenomen este unul care se manifestă foarte rar, odată la 7 - 8 ani, de regulă la începutul sezonului estival", se menționează în comunicatul Administrației Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL).

Angajații ABADL vor interveni în cursul nopții de sâmbătă spre duminică pentru colectarea acestor reziduuri petroliere și îndepărtarea lor de pe plajă. Câteva mii de turiști se află în aceste zile pe litoral, cei mai mulți dintre ei alegând, ca de fiecare dată, stațiunea Mamaia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel