Prinţul Charles revine în România. Viscri, vizitat de turişti din 23 de ţări

Prinţul Charles, moştenitor al Coroanei britanice, considerat drept un "ambasador foarte bun pentru România" de către ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, va reveni în România, la o dată încă necunoscută, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Fundaţiei "Mihai Eminescu" Trust, Caroline Fernolend.

Autor: Laura Galescu

 Potrivit acesteia, posibile destinaţii ale prințului ar fi judeţul Sibiu sau Braşov: "Prinţul Charles este patronul spiritual al fundaţiei noastre şi face lobby pentru Transilvania. Cred că este clar pentru toată lumea că a pus Transilvania pe harta lumii (...). Alteţa Sa Regală, prin vizitele dânsului, doreşte să promoveze autenticitatea, patrimoniul cultural pe care îl deţinem încă. Doreşte să deschidă ochii tuturor să nu pierdem aceste valori pe care alte ţări le-au pierdut. Noi mai avem ceva ce alţii au pierdut, de aceea vin atâţia străini la noi. De aceea, Alteţa Sa Regală doreşte să facă lobby pentru noi, pentru a ne ajuta să păstrăm ce mai avem noi, aici", a spus directorul fundației.

În satul braşovean Viscri, după vizitele Prinţului Charles, cei 400 de săteni au avut numai în 2012 mii de oaspeţi din 23 de ţări: "Viscri este satul meu natal. Acolo au venit din 23 de ţări, 12.000 de turişti, din care 3.000 au fost români. Majoritatea românilor nu s-a cazat în sat, au fost doar vizitatori de zi, dar s-au plimbat cu căruţa la meşteri, la cărbunari, la cărămidari şi la fierari şi au văzut autenticitatea satului. Avem 15 familii care au case de oaspeţi şi vă daţi seama, 12.000 de turişti într-un sat de 400 de locuitori ce impact are. Dar, totuşi, turismul este ceva ce merge pe lângă păstrarea meşteşugurilor şi agriculturii tradiţionale. (...) Noi oferim produse foarte simple, doar cu produse din grădină", a afirmat Caroline Fernolend.

România are ce restul Europei a pierdut

Prinţul Charles este un promotor al vieţii sănătoase, de la ţară. Acesta va conduce o ediţie specială "Countryfile" pentru a marca cei 25 de ani de existenţă ai emblematicului program BBC despre viaţa la ţară.

"Cu adevărat Prinţul Charles este, cred eu, un ambasador foarte bun pentru România, fiindcă el are o pasiune pentru România şi el înţelege foarte bine valorile de aici, din România, care sunt practic unice acum în Europa. Faptul e că România are ce restul Europei a pierdut: pădurile virgine, un peisaj foarte frumos, o viaţă tradiţională şi este un avantaj superb pentru dezvoltarea turismului în viitor", a afirmat, recent, la Sibiu, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Martin Harris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel