Trei români, printre participanții la Festivalul Sideways

Daniel Djamo, Cristian Borș și Marius Rițiu - trei români, care se numără printre cei aproximativ 30 de artiști participanți la Festivalul Sydeways din Belgia. Festivalul constă în crearea de lucrări, călătorind prin țară, alături de un măgar care cară echipamentele necesare.

Autor: Stoleru Vlad

 Sideways are loc între 17 august - 17 septembrie și este o expediție în care 30 de artiști străbat Belgia de la un capăt la celălalt susțin diferite manifestări pe drum, cum ar fi ateliere, live street art, instalații, performance, etc. 33 de proiecte care se desfășoară în are liber, sunt însumate în festival, care includ descoperirea de plante comestibile pe durata traseului, pictatul din mers. Inițiativa a fost menită sa creeze o legatură între ecologie și cultură.

DonkeyXote va fi ajutorul artiștilor, măgarușul care le cară echipamentele multimedia.

Grupul de artiști va poposi în cinci orașe pe parcursul calătoriei de 334 de kilometri: Menen, Herzele, Bruxelles, Turnhout, Zutendaal.

Participarea lui Cristian Borş & Marius Riţiu şi Daniel Djamo este susținută de Institutul Cultural Român. Ei se alatură la Sideways unor artiști din Olanda, Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, SUA, Germania, etc.

Va fi prezentat de Borș și Rițiu conceptul artistic "Bleach Gallery", care constă în realizarea unei galerii de artă ieftină. Daniel Djamo reprezintă Romania și este selectat din mai mult de 200 candidaturi cu proiectul "My Road". Artistul va realiza o instalație foto - video centrată pe ideea dumului: drumul ca loc de socializare, de întâlnire.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel