Primul vaccin din lume împotriva malariei, aprobat de EMA

Agenția Eurpeană a Medicamenului (EMA) a dat aviz favorabil primului vaccin din lume care oferă protecție parțială împotriva malariei. EMA a recomandat folosirea lui pe copiii din Africa, aceștia fiind principalii expuși la infectare cu malaria transmisă de țânțari.

Reuters informează că Mosquirix, fabricat de un grup farmaceutic britanic în parteneriat cu PATH Malaria Vaccine Initiative, ca fi primul vaccin uman comercializat sub licență împotriva malariei și ar putea preveni milioane de cazuri în țările în care va fi utilizat.

Organizația Mondială a Sănătății va analiza și ea vaccinul, promițând un ghid de utilizare al acestuira, înainte de încheierea acestui an.

Aproximativ 584.000 de persoane au fost ucise de malarie în anul 2013, majoritate acestora proveneau din Africa Subsahariană. 

Experţii din lumea întreagă care lucrează în domeniul sănătăţii aşteptau de multă vreme ca oamenii de ştiinţă să dezvolte un vaccin eficient împotriva malariei, iar cercetătorii de la grupul GSK au lucrat la fabricarea vaccinului RT,S timp de 30 de ani.

Noul vaccin, Mosquirix, reduce cu 27% episoadele de malarie ale bebelușilor între 6 și 12 săptămâni și cu 46% la bebelușii în vârstă de 5-17 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel