Primul tratament preventiv contra SIDA, aprobat în SUA

medicament sida
medicament sida

Agenția americană de medicamente a primit recomandarea din partea unui comitet consultativ de experți independenți să comercializeze Truvada, primul tratament preventiv împotriva SIDA. Costul lui variază de la 12.000 la 14.000 de dolari pe an.

Cu o largă majoritate, cei 22 de membri ai comitetului au votat în favoarea punerii pe piaţă a acestui tratament produs de laboratorul american Gilead Sciences.

 Totuși, agenția nu este obligată să urmeze recomandările acestui comitet înainte de a aproba un nou medicament, dar le confirmă de cele mai multe ori, aminteşte AFP.

 Truvada, o combinaţie de două medicamente antiretrovirale dezvoltate de laboratorul american Gilead Sciences, este deja prescris pentru persoanele infectate cu HIV.

Eficacitatea preventivă a tratamentului cu Truvada a fost demonstrată de un studiu clinic efectuat în perioada iulie 2007 - decembrie 2009 în şase ţări dintre care Brazilia, Africa de Sud şi Statele Unite şi finanţat în mare parte de Institutele americane de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel