Primul om vindecat de SIDA,prin transplant: pacientul ”Berlin”

AIDS Anniversary
AIDS Anniversary

În 2007, la Berlin, un seropozitiv care suferea de leucemie primește un transplant de măduvă. Donatorul era o persoană natural rezistentă la HIV. Din calculele experților, circa 1 la sută din persoanele aparținând rasei albe nu permit virusului HIV să se dezvolte în organism, fiind imunizate ”natural”, așa cum unii dintre oameni scăpau epidemiilor de ciumă, în trecut. De altfel, se pare că același mecanism imun este implicat în ambele cazuri.

Oricum ar fi, Timothy Ray Brown, pacientul care a ales transplantul de măduvă, un procedeu cu risc crescut de deces la cei seropozitivi, a tras un bilet câștigător: virusul imunodeficienței a dispărut din sângele pacientului, după transplant. mai mult, virusul nu se mai replică în organismul pacientului, iar medicul său curant, dr. Gero Huetter, a declarat pentru Reuters că nici nu vor mai apărea probleme. Brown locuiește în Bay Area, California, în apropierea zonei unde a și fost identificată prima oară epidemia de SIDA. De la  apariția HIV, circa 30 de milioane de persoane au murit. În unele țări africane, fenomenul rezistenței naturale la HIV a fost, de asemenea, observat la unele prostituate care nu foloseau niciun mijloc de protecție.

Experții avertizează că succesul în cazul Brown nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos în fața HIV: transplantul de măduvă e un procedeu costisitor și riscant, fiind imposibil de apreciat în ce măsură va avea același rezultat de vindecare în SIDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel