Primul deces din cauza virusului West Nile la Atena

MOSQUITO
MOSQUITO

Un pensionar în vârstă de 75 de ani din Kato Patissia, un cartier din Atena, a murit după ce a fost infectat cu virusul West Nile, a anunţat joi Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (KEELPNO).

Bărbatul prezenta simptomele infectării cu virusul West Nile şi a fost transortat la spitalul Ippocrateio. El a fost diagnosticat cu encefalită, dar suferea şi de o altă boală, potrivit KEELPNO.

Virusul West Nile face parte din familia Flavivirida și afectează în primul rând  păsările, dar poate infecta şi oamenii, caii, câinii, liliecii, maimuţele veveriţele sau şoarecii de casă. La om, virusul se transmite prin înţepătura unei specii de ţânţar.Simptomele cele mai grave  constau în encefalită sau meningită cauzate de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrana care "îmbracă" creierul, şi a lichidului cefalorahidian. Simptomele - dureri de cap, gât înţepenit, dezorientare, comă, tremurat, convulsii, stare de slăbiciune, vedere slabă, amorţeală a degetelor, paralizie – pot să apară între 3 şi 14 zile de la contactul cu virusul.

Doi locuitori din Atena sunt trataţi de encefalită după ce au contractat virusul West Nile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel