Primarul Timișoarei răbufnește: Niște dobitoci. Cine sunt cei vizați

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a reacționat dur după ce mai multe opere de artă expuse pe străzile municipiului au ajuns într-un top internațional al celor mai nereuşite statui urbane, top realizat de unul dintre cele mai populare site-uri de divertisment din mediul online, BoredPanda. 

Cinci statui din Timişoara sunt incluse într-un top mondial al celor mai urâte opere de artă urbană din lume. Statuile incluse în top sunt „Supermam", dar şi cele din metal din faţa Parcului Copiilor.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, nu este deloc de acord cu acest clasament. Ba mai mult, edilul i-a catalogat pe cei care au întocmit topul „nişte dobitoci", potrivit pressalert.ro.

„Trec peste punctul de vedere al unor critici de artă şi stabilesc ei ce e frumos. Nu dau doi bani pe ce spun ei, criticii de artă sunt cei mai în măsură să spună acest lucru. Dacă acel clasament este cumva întocmit de critici de artă recunoscuţi ca atare, îmi cer scuze în mod public că am folosit acel cuvânt. Când e vorba de artă, criticii de artă spun ce e frumos sau nu", a declarat Nicolae Robu, în cadrul conferinţei de presă de la sediul PNL Timiş. 

În topul realizat de internauți pe site-ul respectiv apar și două statui din București: celebrul „Cartof tras în ţeapă" din Piața Revoluției, şi statuia lui Traian cu lupoaica în braţe de pe treptele Muzeului de Istorie.

Citește și: Statui din România, pe o listă a rușinii

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel