Prima reclamație la protecția consumatorului din istoria omenirii

Prima formă de reclamație la protecția consumatorului nu a fost făcută în lumea modernă, așa cum probabil v-ați aștepta.

Potrivit openculture.com, plângerea a fost scrisă în anul 1750 înaintea erei noastre de un om care cumpărase minereu de cupru. Potrivit textului, care a fost scris pe o placă de piatră, produsul pe care l-a primit era de o calitate inferioară și a ajuns deterioart

Plângerea este afișată la Muzeul Național din Londra.

 

Iată textul plângerii:

"Spune-i lui Ea-nasir: Nanni îi transmite următorul mesaj:

Când ai venit mi-ai spus următoarele: 'O să-i dau lui Gimil-Sin (atunci când va veni) lingouri de cupru de o calitate superioară'. Ai plecat atunci, dar nu ai făcut ce ai promis. I-ai dat mesagerului meu niște lingouri de porastă calitate și i-ai spus să le accepte sau să plece.

Cine crezi că sunt eu de îți permiți să mă tratezi cu dispreț? Am trimis mesagerii să-mi recupereze banii pe care ți i-am dat și s-au întors cu mâna goală. Au trecut prin teritoriu inamic. Este cineva dintre comercianții care tranzacționează cu Telmun care m-a tratat în acest fel? Mi-ai tratat cu dispreți și mesagerul.

Te simți liber să vorbească în așa fel , în timp ce eu am dat Palatului, în numele dvs. 1.080 de kilograme de cupru , și Umi-abum a dat, de asemenea, 1.080 de kilograme de cupru. Asta în afară de ceea ce amândoi am scris e au avut scris pe o tabletă sigilată care urmează să fie păstrată în templu din Samas .

Cum m-ai tratat pentru acel cupru? 

Ai reținut geanta mea cu bani în teritoriul inamic; Acum depinde de tine pentru a restaura ( banii ) în întregime.

I-a cunoștință că ( de acum ), nu voi accepta cupru de la tine, care nu este de calitate fină . ( De acum ), voi alege lingourile individual, în propria mea curte, iar eu va exercita împotriva ta dreptul meu de respingere pentru că m-ai tratat cu dispreț"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel