Prezervativ. Deputații, îngrijorați din cauza mărimii acestora

Mărimea prezervativelor  care sunt puse în circulație în  Uganda a devenit subiect de dezbatere pentru deputați. Aceștia au declarat, la întoarcerea dintr-un turneu în ţară,  că prezervativele sunt prea mici pentru 'organele' a numeroşi ugandezi, exprimându-şi temerea că această problemă a dimensiunii favorizează răspândirea SIDA, relatează France Presse.

În timpul acestui turneu, în special în zonele afectate de epidemie, membrii comisiei parlamentare pentru HIV-SIDA au primit numeroase plângeri de la ugandezi cu privire la dimensiunea standard a prezervativelor, aparent nepotrivite cu morfologia lor, au spus mai mulţi parlamentari la televiziunea NTV-Uganda.

În unele regiuni, există dovezi că oamenii au organe sexuale mai groase şi ar trebui, deci, să se aibă în vedere furnizarea unor prezervative mai mari, pentru a evita spargerea lor în timpul activităţii sexuale, a declarat un membru al comisiei. Un alt deputat a raportat că unii tineri se plâng că prezervativele care li se dau sunt prea scurte.

Citește și: VivaGel, primul prezervativ care distruge HIV şi HPV, în curând în magazine

Aleşii şi-au exprimat îngrijorarea că această problemă a dimensiunii îi expune pe tineri şi pe toţi utilizatorii de prezervative la riscul contractării virusului care provoacă SIDA, boală de care mor 80.000 de oameni în fiecare an în această ţară. Ei vor cere ca producătorii să furnizeze mai multe prezervative şi de dimensiuni mai mari, relatează obiectiv.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel