Președintele ANM, despre decizia care a scos din sărite România: De ce luăm Algocalmin pe rețetă

marius-savu
marius-savu

Președintele Agenției Naționale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, a vorbit într-un Blitz-Interviu pentru DC News despre decizia care a nemulțumit majoritatea românilor, cea de a trece Algocalminul (metamizolul sodic) pe rețetă.

Din 2011 românii nu mai pot cumpăra Algocalmin decât pe bază de rețetă, ceea ce înseamnă că trebuie să se ducă la medicul de familie. Marius Savu a declarat că orice medicament care are reacții adverse ar trebui cumpărat după o discuție cu medicul.

”Un medicament care are raportate reacții adverse este bine ca în momentul în care ți-l administrezi să ai sfatul medicului sau a farmacistului. Metamizolul a avut în antecedente cazuri de agranulocitoză (boală provocată de reducerea considerabilă a numărului de globule albe cu dispariția polinuclearelor neutrofile și caracterizată printr-o stare infecțioasă gravă și prin leziuni ulceronecrotice, localizate în special în jurul gurii) și ăsta a fost motivul pentru care s-a hotărât recomandarea lui doar cu rețetă. În cazul acesta nu este vorba de a lua o rețetă de fiecare dată când ai nevoie de acest produs. Este o rețetă pe care o poți ține la tine pentru șase luni. Rețeta nu va fi reținută la farmacie, deci o voi putea folosi în următoarea perioadă. Este un ușor disconfort pentru pacient, dar a merge să-ți vezi medicul de familie ar trebui să devină o bună practică de a fi”, a declarat Marius Savu, pentru DC News.

Vezi declarația integrală a lui Marius Savu mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel