CNAS: Rețeta electronică intră în funcțiune pe 2 iulie

reteta_56268000
reteta_56268000

Prescripția electronică aduce economii de cel puțin 10% la buget, în opinia noului şef al CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), dr. Doru Bădescu. Printre avantajele prescripției electronice se numără reducerea la jumătate a timpului petrecut la farmacie și creşterea performanţei în sistemul de sănătate, potrivit Mediafax.

SURSA: realitatea.net

Din 2 iulie intră în funcțiune un sistem electronic și cel puțin 80% din rețete ar trebui să treacă în noul format până la sfârșitul anului.

Dr. Doru Bădescu informează că "în ţările în care acest sistem a fost introdus, economiile la buget s-au situat între 10 şi 20% din valoarea facturilor." El adaugă: "Mecanismul reţetei electronice ne asigură că sistemul nu va mai putea fi folosit decât pentru binele pacienţilor, medicilor şi farmaciştilor. Cei care vor să facă medicină de calitate, onest şi performant vor fi ajutaţi de sistemul pe care îl lansăm la 2 iulie."

Pe rețete emise electronic nu va mai fi menționată boala, ci va fi înlocuită cu un cod, pentru păstrarea confidențialității. Prin intermediul rețetei electronice pacienții vor putea  cumpăra medicamentele de la mai multe farmacii. Rolul medicului va rămâne acela de a explica rețeta și de a informa pecientul în legătură cu denumirea și prețul medicamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel