PREMIILE OSCAR 2015. Cel mai bun lungmetraj documentar - NOMINALIZĂRI

PREMIILE OSCAR 2015. Bătălia pentru cel mai bun lungmetraj documentar este "CitizenFour", "Finding Vivian Maier", "Last Days in Vietnam", "The Salt of the Earth", "Virunga".

Documentarul Citizenfour face un portret al fostului analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete. Filmul prezintă zilele tensionate pe care Snowden le-a trăit într-un hotel din Hong Kong, întâlnirile cu jurnaliştii care au publicat detalii despre NSA şi despre spionajul electronic efectuat de Statele Unite, căruia i-ar fi căzut victime şi lideri ai lumii, precum preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi cancelarul german Angela Merkel.

Le sel de la terre este un documentar biografic, portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, văzut prin ochii a două persoane: regizorul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înţeleagă mai bine de ce tatăl său a stat mai mult plecat de-acasă, şi regizorul Wim Wenders, fotograf şi mare admirator al operelor lui Salgado Senior.

Last Days in Vietnam. Pe parcursul ultimelor zile haotice ale razboiului din Vietnam , armata nord- vietnameză se apropria Saigon, în timp ce poporul vietnamez încerca cu disperare să scape . Pe de altă parte , soldați americani și diplomați se confruntau cu o dilemă morală : dacă să asculte ordinele Casei Albe de a evacua numai cetățeni americani sau să salveze viețile a cât mai mulți cetățeni sud vietnamezi și să riște acuzări de trădare.

Virunga. Un grup de indivizi curajoși își riscă viața pentru a salva ultima gorilă de munte din lume. Asta în mijlocul renașterii războiului civil și a bătăliei pentru resursele naturale din Congo.

Finding Vivian Maier este un documentar despre Vivian Maier, o bonă care a fost recunoscută drept unul dintre cel mai buni fotografi de stradă. Asta după ce a murit și după ce au fost descoperite peste 100.000 de poze făcute de ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel