PREMIILE OSCAR 2015. Cel mai bun actor în rol principal - NOMINALIZĂRI

PREMIILE OSCAR 2015. Pentru tiltul de cel mai bun actor în rol principal se luptă Steve Carell pentru rolul din "Foxcatcher", Bradley Cooper, pentru interpretarea din "American Sniper", Benedict Cumberbatch, pentru "The Imitation Game", Michael Keaton, pentru "Birdman", Eddie Redmayne, pentru "The Theory of Everything".

Bradley Cooper este la a treia nominalizare la Premiile OSCAR pentru al treilea an la rând. În „American Sniper", Cooper a primit rolul pentru care e nominalizat anul acesta: Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria armatei americane.

 

Pe Steve Carell îl știm din comedii. Pentru OSCAR 2015 se remarcă printr-un rol întunecat. În „Foxcatcher", Carell joaca rolul lui John Du Pont, un moştenitor bogat, care suferă de o formă de schizofrenie şi care ajunge să-şi ucidă prietenul de-o viaţă.

În „The Imitation Game", Benedict Cumberbatch este Alan Turing. Matematicianul genial britanic a contribuit fundamental la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a descoperit secretul maşinii Enigma. Este primul rol mare pentru Benedict Cumberbatch, care a facut parte şi din distribuția filmului „12 ani de sclavie", câștigătorul de anul trecut al Oscarului pentru cel mai bun film.

L-am văzut în musicalul „Mizerabilii", iar acum face un rol magistral. Vorbim despre Eddie Redmayne, actorul principal din „The Theory of Everything", povestea vieții omului de ştiinţă Stephen Hawking. Pentru acest rol, Redmayne a fost deja recompensat cu un premiu la Globurile de Aur și cu un premiu BAFTA. Ambele, la categoria cel mai bun actor într-un rol principal.

Încheiem lista cu Michael Keaton, în filmul „Birdman". În mod ironic, Michael Keaton, celebru pentru rolul din „Batman", peliculă iconică a anilor 90, este acum un actor din filme cu supereroi care vrea să demonstreze că poate face şi artă, nu numai comerţ. Pentru prestația lui, Keaton a câștigat deja un prim trofeu important: Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal masculin într-o comedie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel