Predicțiile lui Asimov despre 2014 s-au împlinit

asimov_1
asimov_1

Telefonul mobil, cafetiera și mașini cu creier de robot, cărora le poți seta destinația, dar și multe alte lucruri cu care se va confrunta omenirea în 2014 au fost prezise încă din 1964 de către un biochimist american de origine rusă.

Scriitorul și omul de ștință Isaac Asimov, cunoscut pentru cele "Trei legi ale Roboticii", a prezis cu destulă precizie cum va fi viața omenirii peste o jumătate de secol, ce vom avea în casă, cu ce ne vom hrăni, care va fi evoluția demografică, cine va face parte din elita omenirii, dar și care va fi boala de care va suferi cei mai mulți oameni, scrie Buzz Feed, potrivit stirileprotv.ro.

Iată câteva predicții ale lui Asimov din urmă cu 50 de ani, legate de secolul XXI:

- “Un gând pe care îl am este că oamenii vor continua să extragă din natură pentru a crea un mediu care să li se potrivească mai bine”;

- "Prânzurile și cinele, cu hrană semipreparată, vor fi depozitate în congelator înainte să fie gata de preparare”;

- “Va fi pus mult efort în proiectarea vehiculelor cu “creiere-digitale”. Vehiculele pot fi setate pentru a ajunge la diferite destinații și vor fi în stare să facă asta fără ajutorul oamenilor”.

De asemenea, scriitorul profet a știut că se va pune accent pe mijloacele de transport care vor avea tot mai puțin contact cu solul, iar "trotuare mișcătoare" își vor face apariția în centrul orașelor, pe suprafețe mici.

Asimov a prezis, totodată, că “aparatele din 2014 nu vor avea cabluri electrice”:

- “Din 2014, doar navele fără echipaj uman vor fi lansate pe Marte, deși o expediție umană va fi în desfășurare și va apărea un model elaborat al unei colonii marțiene”;

 - “În 2014, există o mare probabilitate ca populația lumii să atingă 6.5 miliarde de locuitori, iar populația Statelor Unite ale Americii să fie de 350 de milioane de locuitori”'

- “Sateliți care se sincronizează, suspendați în spațiu, vor face posibilă conexiunea ta în orice loc pe pământ”;

- “Comunicarea va deveni vizibilă și vei auzi și vedea în același timp persoana pe care o telefonezi”;

- “De fapt, unul dintre cele mai populare obiecte expuse la Târgul Mondial din 2014 va fi un televizor 3D, care arată obiectele la mărimea reală, unde pot fi văzute performanțele de la balet”;

- “Lumea din 2014 va avea puține locuri de muncă rutinizate care pot fi făcute chiar mai bine de diferite mașinării decât de orice ființă umană. Omenirea va deveni astfel o rasă a mașiniștilor”.

Tot Asimov a arătat că "omenirea va suferi grav de boala plictiselii”, adevărata elită a omenirii va fi formată din "puținii norocoși care vor fi implicați în munca creativă de orice tip", iar cel mai glorios cuvânt din vocabular, într-o societate preocupată de obținerea timpului liber va fi "munca".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel