Povestea arhitectului care a schimbat lumea-VIDEO

27 ianuarie 2014, Google, Doodle, Eugène Viollet-le-Duc, 200 de ani de la nașterea celebrului arhitect francez. Pe data de 27 ianuarie 2014, Google îl omagiază pe arhitectul Eugène Viollet-le-Duc printr-un Doodle Special, sărbătorind 200 de ani de la nașterea lui.

Toți internauții care accesează luni, 27 ianuarie 2014, celebrul motor de căutare, vor avea parte de o surpriză. În Doodle-ul de omagiere a lui Eugene Viollet-le-Duc, la 200 de ani de la naştere, literele logo-ului Google se află pe turnurile unui castel medieval.

Eugène Viollet-le-Duc este sărbătoritul Google de astăzi. Eugène Viollet-le-Duc a fost un arhitect francez renumit mai ales pentru restaurarea edificiilor medievale. Este unul dintre cei care au pus bazele arhitecturii moderne, lucrarea sa "Entretiens sur l'architecture" (1863) influențând direct pe mulți dintre arhitecții curentului "Art nouveau".

Născut în Paris în 1814, tânărul Viollet-le-Duc a adoptat republicanismul şi anti-clericalismul şi a participat la revoluţia din iulie 1830, potrivit Mediafax.

După întoarcerea sa de la studii din Italia, în 1835, a fost însărcinat cu restaurarea abației benedictine Vezelay, construită pe locul unei foste vile romane, prima dintr-o lungă serie de operaţiuni de restaurare care a inclus şi munca la Notre Dame din Paris.

Printre proiectele care l-au adus în atenţia naţională s-au numărat cele de la Mont Saint-Michel, Carcassone, Castelul Roquetaillade şi Pierrefonds.

Influenţa lui Viollet-le-Duc asupra teoriilor de restaurare arhitectonică de la începutul secolului XIX a fost unică în domeniu. Dar în timp ce scopul său iniţial era să efectueze restaurările în stilul clădirilor originale, inserarea mai târziu a unor elemente complet noi a fost criticată de arhitecţii secolului 20.

Mai târziu în cariera sa, a fost implicat în apărarea Parisului în timpul Războiului franco-prusac din 1870-1871, dezvoltând teorii care au influenţat inginerii din spatele fortificărilor din Verdun înaintea celui de-al doilea Război Mondial.

Ultimii ani din viaţă i-a trăit în Lausanne, Elveţia, unde a construit o vilă. Eugene Viollet-le-Duc a murit în 1879.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel