Ce NU trebuie postat pe internet de Sărbători

Specialiștii trag semnale de alarmă. Ce nu trebuie să postăm niciodată pe rețelele sociale de Sărbători.

Tot mai mulți utilizatori de rețele sociale, precum Facebook și Instagram, au tendința de a își povești viață personală în mediul online, insă specialiștii ne avertizează că trebuie să ne ferim de anumite lucruri, scrie exquis.ro.

Nu face afirmații referitoare la un cadou care nu ți-a plăcut

Sărbătorile de iarnă reprezintă momentul cel mai bun de a-ți manifestă recunoștință față de cei dragi și nu să te plângi că n-ai primit exact darurile pe care ți le-ai dorit. Chiar dacă ai sperat că partenerul tău îți va oferi bilete pentru cine știe ce vacanță de vis, iar el, în schimb, ți-a dăruit o pereche de papuci pufoși, nu e cazul să îl faci de râs pentru proastă inspirație.

Nu te lăuda cu darurile primite

Indiferent că ai primit o frumoasă bijuterie sau o geantă produsă de un brand renumit, nu este cazul să faci din asta un motiv de lăuda excesiva. E suficient că îi povestești celei mai bune prietene. Nu trebuie să știe toată comunitatea ce cadou și-au permis cei dragi să îți facă.

Amintește-ți că ceilalți poate nu sunt la fel de norocoși că ține și nu își permit lucruri extravagante. Mai mult, există riscul să atragi atenția infractorilor asupra ta.

Nu publica fotografii cu alte persoane fără să le ceri acordul

Poate ți se pare că nu faci niciun rău postând o poză de la un party la care ai fost împreună cu grupul tău de prieteni, s-ar putea că nu toți să fie încântați să fie văzuți în această ipostază.

Singură persoană cu care ai permisiunea să distribui o fotografie ești tu. Cel mai bine discută cu ceilalți și cere-le acordul înainte de a-i etichetă într-o postare publică.

Nu posta nimic din ce nu ți-ai dori să vadă șeful tău

Chiar dacă ți-ai personalizat profilul și contul de socializare astfel încât șeful tău să nu îți vadă postările, gândește-te că la urechile lui ar putea ajunge foarte ușor anumite lucruri, „gratie” unor persoane care au acces la ceea ce faci public. 

Gândește-te că orice fotografie pe care o postezi poate fi copiată, la fel cum orice text scrii devine vizibil multor persoane.

Nu stă mereu activ pe rețelele sociale

În urmă cu câțiva ani, dacă stăteai cu telefonul în mână atunci când erai la masă era considerată o nepolitețe gravă. Concentrează-te pe cât posibil asupra momentului, asupra sărbătorii în șine, așa încât să te poți bucură de această perioadă a anului într-o companie plăcută. Da, este interesant să îți împărtășești entuziasmul sărbătorilor pe mass-media socială. Încearcă să păstrezi un anumit grad de intimitate. Ține telefonul cât mai la distanță și vei descoperi cât de bine te poți distra.

[citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel